Wie zijn we

Het PMEB-team, wie zijn we?

PMEB wordt stilaan een begrip in de bouwwereld : we hebben al heel wat bijdragen en artikelen laten verschijnen over onze activiteiten, maar het succes van dit kleine bedrijfje is te danken aan de passie en de inzet en grondige bouwkennis van de medewerkers van PMEB.  De activiteiten groeien gestadig, waardoor Robin en ik al het werk niet meer alleen aankunnen en waardoor we enkele mensen bij hebben aangetrokken. In 4 artikelen op linked-in hebben we deze mensen één voor één in schijnwerpers gezet.  Het is de bedoeling dat we nu in deze blog een samenvatting van deze 4 bijdragen maken.  Ik behandel eerst de “nieuwkomers” nadien komt Robin aan de beurt, en als laatste nog even een woordje over mezelf.

Wie is Xavier De Bie?

Xavier is onze 1ste externe medewerker : hij werkt als zelfstandige voor PMEB.  Hij studeerde aan de Artesis Hogeschool af als Master interiorarchitecture.  Daarna volgde hij nog vervolmakingscursussen voor het gebruik van het Revit tekenprogramma.

Xavier is op dit moment actief als zelfstandig tekenaar : hij tekent voor architecten, bouwbedrijven, … .  Xavier werkt niet uitsluitend voor PMEB, hij werkt ook voor andere bedrijven.

Ik ken Xavier van bij Pierre Withaeckx en het is op die manier dat we met hem contact hebben gelegd voor tekenopdrachten, om ons bij te staan voor haalbaarheidsstudies en een zet te geven voor projectontwikkeling waarvoor hij de basis legt voor volumestudies, maar ook voorontwerpen, die ons de mogelijkheid geven de opdrachtgevers van PMEB bij te staan met raad.  Xavier heeft onder andere meegewerkt aan de realisaties van de beide Sodexo opdrachten aan het UZA te Antwerpen, waarvoor hij alle plannen heeft uitgetekend, het Volvo project te Londerzeel, een haalbaarheidsstudie voor een particuliere klant te Wintham, … .  Het is ook via hem dat we de opdracht voor de Whiskylounge in het Botanic Hotel hebben binnengehaald.

Xavier is terug te vinden op linked.in via volgende link : https://www.linkedin.com/in/xavier-de-bie-1b103815/  en heeft een eigen website : https://xavierdebie.be/.

Wie is An Peeters?

Zij studeerde af als industrieel ingenieur Bouwkunde aan het KIH De Nayer te Mechelen in 1990.  Onmiddellijk na haar afstuderen vatte zij haar werkzaamheden aan bij Van Riel  & Van den Bergh NV, een aannemer klasse 8 gevestigd te Schelle.  Eerst als adjunct-Projectmanager onder de vleugels van Nick Bocken, daarna als volwaardig Projectmanager na mijn vertrek bij Van Riel & Van den Bergh NV.

Na 7 jaar trad zij in dienst van het aannemersbedrijf van haar vader B.H.P. bvba, waar zij gedurende 7 jaar werkzaam was als projectmanager – waarnemend zaakvoerder.  Dit bedrijf was hoofdzakelijk werkzaam op de site Bayer als vaste contractor, waarbij An op continue basis projecten uitvoerde met eigen personeel en onderaannemers.

Na het op pensioen gaan van haar vader in 2004 nam zij de zaak over en werd zij zaakvoerder van B.H.P. bvba.  Ze bouwde de activiteiten uit naar privé werken en verhoogde de activiteit tot een klasse 3 : een bouwfirma met diverse specialisaties gaande van metselwerk, beton activiteiten alsook asbestwerken en dit toegespitst op ATEX omgevingen.

Na 22 jaar besluit ze in 2019 de bouwactiviteiten stelselmatig af te bouwen om als mantelzorger voor beide ouders te kunnen fungeren. Eind 2021, na lang overtuigingswerk van onze kant, heeft ze besloten als externe medewerker haar ervaring in te zetten voor PMEB.

Zoals reeds vermeld ken ik An als een zeer gedreven projectmanager van bij Van Riel & Van den Bergh NV. Sinds begin dit jaar is An actief op de werf Mint te Antwerpen LO als werfleider/projectmanager als ondersteuning van Robin. Naar de toekomst is het de bedoeling dat An ons team zal blijven ondersteunen.

Wie is Robin Van Wallendael?

Robin is de jongste van de 2 eigenaars van het bedrijf : als jong industrieel ingenieur is hij mee ingestapt bij de oprichting van PMEB in 2017.  Hij studeerde af aan de UA in 2015, waar hij het diploma haalde van Master Industriële Wetenschappen : Bouwkunde.  Alvorens mee te werken aan het verhaal van PMEB is hij anderhalf jaar actief geweest als (junior) Projectleider bij Brebuild.  Eén maand na de oprichting van PMEB is hij op 1 mei 2017 overgestapt naar PMEB, waar hij zijn carrière gestart is als projectmanager.  Na 6 maanden heeft hij zich ingekocht in het bedrijf en is hij eerst en vooral projectmanager maar ook onze veiligheidscoördinator, en als medebestuurder, de financieel manager.  Het laatste jaar zet hij zijn eerste stappen als expert gebaseerd op zijn 6-jarige ervaring werkzaam in de bouwwereld.  Op Linked-in kan je zijn account terugvinden via volgende link : https://www.linkedin.com/in/robin-van-wallendael-aa36644a/ .

Voor PMEB heeft hij ondertussen reeds een reeks dossiers tot een goed einde gebracht waarvan wij hier de voornaamste even opsommen : als project manager : Bach te Antwerpen, Eksterlaer te Deurne, WZC’s te Beveren, een nieuwbouwwoning voor een particuliere klant in NIEL; als veiligheidscoördinator : VME te Mortsel.  Op dit moment volgt hij als projectmanager de werven Mint te Antwerpen Linkeroever en Metropool te Schoten op; als veiligheidscoördinator de werf Dierckx te Borsbeek en zojuist heeft hij als bouwexpert het dossier aangevat van problemen bij de afwerking van een appartement voor een particuliere klant in Kalmthout.

Wie is Nick Bocken?

Nick is de ancien van het bedrijf : hij is de effectieve oprichter van PMEB.  Hij doorliep zijn lager en middelbaar onderwijs aan het Atheneum van Antwerpen.  Nadien vatte hij de studies van Burgerlijk ingenieur Bouwkunde aan, aan de UGent.  Na de studietijd volbracht hij zijn legertijd als Kandidaat Reserveofficier bij de Administratieve sectie van het leger, waarvan hij afzwaaide na 13 maanden legerdienst in 1985.

Hij startte zijn beroepscarrière bij Antwerpse Bouwwerken Verbeeck (het huidige Antwerpse Bouwwerken), waar hij begon als assistent projectleider (gedurende 1 jaar), waarna hij als shiftingenieur werd ingezet gedurende 2 jaar voor het boren van de 2 tunnelpijpen voor de premetrowerken te Antwerpen.

Hierna was Nick werkzaam als (hoofd)projectleider bij de firma Van Riel & Van den Bergh NV te Schelle gedurende 5 jaar.  Hij was verantwoordelijk voor de grote werken bij deze firma, het is ook daar dat hij An Peeters heeft leren kennen als zijn Junior Projectleider.

Na een kort intermezzo bij Janssen Systeembouw, waar hij de firma reorganiseerde, begon hij op de calculatiedienst van de firma Strabag als hoofd van de calculatiedienst voor de Zetels Antwerpen en Gent gedurende 5 jaar.

In 1998 richtte hij zijn aannemersbedrijf ALCOBO op : hiermee realiseerde hij werken van kleinere omvang zowel voor particulieren als ook voor bedrijven : woningbouw en kantoorgebouwen en kantoorinrichting waren de voornaamste activiteiten.  Voor één van zijn klanten, heeft hij ook een diamantslijperij gemaakt in Guangzhou (Zuid Oost China).  De bouw van 27 woongelegenheden met ondergrondse parkeergarage te Elewijt was het grootste project dan ALCOBO in eigen beheer uitvoerde.

Na het in vereffening gaan van het Bouwbedrijf, heeft Nick een tijd lang als zelfstandige met zijn éénmanszaak zich ingezet voor particulieren en bedrijven voor de opvolging van hun bouwprojecten in de meest uiteenlopende vorm : één van de voornaamste opdrachten was voor VAB (Zwijndrecht) waar hij verantwoordelijk was langs de kant van de opdrachtgever voor het opvolgen van de nieuwbouw van een deel van de kantoorruimten maar ook voor de renovatie van alle bestaande gebouwen.

Vermits het werk stelselmatig vermeerderde, konden de opdrachten niet meer door hem alleen opgevolgd worden en werd PMEB opgericht, samen met ondergetekende.  Zijn grootste specialiteit is de uitvoering van werven met zeer korte uitvoeringstermijnen : de voornaamste zijn de Hema winkels in Antwerpen (9 weken) en Brussel (8 weken), de Foodcourt in het UZA voor Sodexo (6 weken), de Retail kant ook voor Sodexo in het UZA (5 weken) en de renovatie van het patiëntenrestaurant in het UZ Gent (12 werkdagen).  Daarnaast volgde hij ook grotere werken op voor Aannemers zoals Antwerpse Bouwwerken en Industriebouw Verelst en doet hij ook regelmatig expertises.  Nick is terug te vinden op linked-in : https://www.linkedin.com/in/nick-bocken-62945617/

Zo heeft u met de medewerkers van PMEB kunnen kennis maken.  Alle referenties waarvan sprake, kan U terugvinden onder ons hoofdstuk Referenties.

Wenst U de meer uitgebreide versies lezen op linked-in, dan vindt U hieronder de links :

Veel leesplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *